Alles over jouw huidklok

Gepubliceerd op 23 april 2024 om 15:06

Klokgenen en de huid

Je centrale hoofdklok is niet de enige klok in je lichaam. Elke cel in ons lichaam heeft een systeem dat ervoor zorgt dat we optimaal kunnen werken op verschillende tijden van de dag. Dit ritme is gebaseerd op een rijtje klokgenen dat ongeveer 24 uur werkt. Ze helpen het bioritme in stand te houden. Als je een biologische klok hebt, zijn dit de tandwielen of radertjes.

Jouw eigen huidklok

Het circadiane systeem is net als de hoofdklok in onze hersenen een klok die ook in andere cellen voorkomt, zoals de huid. Ze helpen het circadiane ritme te reguleren.

Dat betekent dat je huid een eigen 24-uurs klok heeft, waardoor er overdag andere behoeftes zijn dan in de nacht. Jouw huid is dus niet alleen onderdeel van jouw circadiane systeem/biologische klok, het heeft ook een eigen huidklok!

 

Skin Rhythm

Bij de producten van Skin Rhythm wordt er gekeken naar deze verschillende behoeftes gedurende de dag. Op basis van die behoeftes is er een lijn samengesteld die jouw eigen huidklok perfect ondersteund. 

Overdag moet de huid zichzelf beschermen tegen invloeden van buitenaf. Terwijl in de nacht de huid juist gaat herstellen en rusten. 

Bij de Skin Rhythm lijn is er één specifiek dag product en één specifiek nacht product. 

Magical Moist DropsBevat een probiotica die de huid barrière versterkt. De huid barrière is een beschermlaag die beschermt tegen invloeden van buitenaf. 

Iconic Youth ElixerBevat een natuurlijke vorm van Retinol welke niet irriteert. Daarnaast zorgen de verzorgende en voedende ingrediënten voor een fluweelzachte huid! 

Kennis maken met de producten van de Skin Rhythm lijn? De Routine Set bevat 5 mini skincare producten en laat jou kennis maken met de transformerende texturen. 

Fun facts

Wist je dat de huid tussen 04:00 - 06:00 uur actief bezig is met de collageenproductie?

Wist je dat de talgklieren het meest actief zijn in de ochtend en begin van de middag? Daarna neemt deze activiteit af en zorgt het voor bescherming tegen bacteriën. 

Wist je dat de huid in de avond gevoeliger is voor allergenen? Maar juist minder gevoelig is voor pijn? 's nachts wordt de huid dunner en meer doorlaatbaar. Hierdoor worden ingrediënten beter opgenomen. 

Wist je dat tussen 23:00 - 03:00 de celdeling versnelt? Dit is erg belangrijk voor het herstellen van de huid. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.