Vakantie must haves!

We zitten midden in de vakantie periode. Dat betekent dat je wellicht wel lekker op vakantie gaat, naar het buitenland of lekker in Nederland. Maar wat neem jij altijd mee op vakantie? Als het gaat om huidverzorging en zonbescherming? 

Lees meer »

Welke huidtype heb jij (en hoe verzorg je hem)?

Als het op huidverzorging aankomt, is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Een product dat goed werkt voor iemand met een vette huid, kan bijvoorbeeld helemaal niet geschikt zijn voor iemand met een droge huid. Daarom is het belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt, zodat je de juiste producten kunt kiezen die bij jouw huid passen. Want elke huidtype is anders! In deze blog leg ik uit hoe je jouw huidtype leert herkennen en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Ik geef je ook adviezen welke producten in het Cenzaa assortiment zitten geschikt voor jouw huidtype!

Lees meer »

Waar bescherm je je tegen als je zonnebrand gebruikt? Het verschil tussen UV-A en UV-B straling uitgelegd!

Als de zon schijnt en het lekker weer is, trekken we er graag op uit om te genieten van de zon. Lekker wat vitamine D opdoen. Maar, het is belangrijk om te weten dat de zon ook schadelijke ultraviolette straling uitzendt, waar onze huid niet tegen bestand is. Hierdoor kan onze huid verbranden, verouderen en kan het zelfs huidkanker veroorzaken! Het is daarom essentieel om jezelf te beschermen tegen deze straling door middel van zonnebrandcrème, ook als het bewolkt, koud en regenachtig is. In deze blog gaan we dieper in op de twee soorten ultraviolette straling: UV-A en UV-B. De een is namelijk een stuk meer zichtbaar dan de ander, maar de ander is zeker niet minder schadelijk. 

Lees meer »

Gebruik jij al de juiste zonbescherming?

Met het warme weer voor de deur is het belangrijk om te kijken of je al de juiste zonproducten in huis hebt. De zon is namelijk de nummer 1 oorzaak van huidveroudering. Veel mensen denken dat de zon alleen in de zomer schadelijk is, maar ook in de lente en zelfs op bewolkte dagen kan de zon schade aanrichten aan je huid. In deze blog lees je een aantal fabels en feiten over zonbescherming en laat ik zien welke zonproducten van Cenzaa je kunt gebruiken en hoe welk product jou kan helpen om je huid te beschermen! 

Lees meer »

De optimale skin care stappen voor in de avond!

Overdag is je gezicht overal geweest. Buiten in de stad, binnen in huis en misschien wel op kantoor of op school. Je huid krijgt wat te verduren gedurende de dag! Het is daarom van belang om je huid ‘s nachts wat liefde te geven. In deze blog zal ik je in zes stappen uitleggen hoe je de optimale gezichtsverzorging kunt doen voor de avond. Het is belangrijk om te weten dat onze huid 's nachts herstelt en regenereert. Daarom is het de perfecte tijd om je huid te voeden en te hydrateren voor een gezonde en stralende huid.

Lees meer »