• Verzendkosten €4,95
  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Binnen 7 dagen in huis!

Gebruik jij al de juiste zonbescherming?

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 11:13

Met het warme weer voor de deur is het belangrijk om te kijken of je al de juiste zonproducten in huis hebt. De zon is namelijk de nummer 1 oorzaak van huidveroudering. Veel mensen denken dat de zon alleen in de zomer schadelijk is, maar ook in de lente en zelfs op bewolkte dagen kan de zon schade aanrichten aan je huid. In deze blog lees je een aantal fabels en feiten over zonbescherming en laat ik zien welke zonproducten van Cenzaa je kunt gebruiken en hoe welk product jou kan helpen om je huid te beschermen! 

Leestijd: 5 minuten

Feiten en fabels over zonbescherming

“Als ik zonnebrand draag met een hoge factor, word ik niet bruin!”

Dit is denk ik een van de bekendste fabels. Een hoge factor beschermt je weliswaar beter tegen verbranding, maar het betekent niet dat je niet bruin wordt!

 

“Als ik mezelf één keer in smeer met factor 50, ben ik beschermd voor de hele dag.”

Fabel! Eén keer smeren met een hoge factor is niet voldoende. Het is belangrijk om de zonproducten regelmatig aan te brengen en vooral na het zwemmen of zweten opnieuw aan te brengen. 

 

“Voor meer vitamine D ga ik gewoon even in de zon liggen.”

Ook dit is een fabel. Vitamine D wordt aangemaakt door de huid bij blootstelling aan zonlicht, maar je hebt slechts een paar minuten per dag nodig om voldoende vitamine D aan te maken!

 

“Als het bewolkt is, dan hoef ik geen zonnebrand op te doen.”

Veel mensen denken dat je niet kan verbranden als het bewolkt is. Wolken blokkeren echter niet alle UV-straling, dus het is nog steeds belangrijk om zonnebrandcrème te dragen, zelfs op bewolkte dagen. Wil je hier meer over weten? Lees mijn blog over UV-B en UV-A straling uitgelegd!

 

“Achter glas zitten kan ook voor zonneschade zorgen.”

Klopt! Glas houdt namelijk wel de UVB-straling tegen, maar niet de UVA-straling. 

 

“In het water verbrand je sneller.”

Ook dit is een feit. Als je in het water zwemt verbrand je sneller, omdat water UV-straling versterkt. Je hebt het alleen niet sneller door, omdat water verkoelend werkt!

 

“Zonnebrand is beperkt houdbaar.”

Ook dit is, helaas voor ons Nederlanders die maar 2 maanden per jaar flink moeten smeren, een feit. Na opening is het product nog maximaal één jaar houdbaar, daarna kan de werking van de zonnebrand verminderen.

 

Nog wat leuke feitjes over zonnebrand:

  • Wist je dat zonnebrand een goede anti-age werking heeft? Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen schade door UV-straling, die een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is. Zonnebrandcrème kan ook helpen om pigmentvlekken te voorkomen!
  • Zonnebrandcrème moet worden aangebracht op de huid 15 tot 30 minuten voordat je naar buiten gaat. Breng het royaal aan op alle blootgestelde delen van het lichaam en vergeet niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen, zweten of afdrogen.
  • Het is belangrijk om te kiezen voor zonnebrandcrème met een breed spectrum bescherming, dit betekent dat het beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling.
  • Zonnebrandcrème moet niet alleen in de zomer worden gebruikt, maar het hele jaar door. UV-straling is aanwezig, zelfs op bewolkte dagen en kan door ramen binnendringen, dus het is belangrijk om jezelf te beschermen, zelfs als je binnen bent.
  • Zonnebrandcrème alleen is niet genoeg om jezelf te beschermen tegen de zon. Andere beschermende maatregelen zoals het dragen van een hoed, zonnebril en kleding met lange mouwen zijn ook belangrijk om te overwegen.

 

Met de juiste zonproducten voorkom je schade aan je huid. Cenzaa heeft verschillende zonproducten die geschikt zijn voor zowel lichaam als gezicht! Lees verder over welke producten het best bij jou kunnen passen.

 

Advanced Sun SPF50

De Advanced Sun SPF50 is een sprayflacon die een UVA- en UVB-filter bevat en verrijkt is met vitamine E. Hierdoor wordt je huid beschermd tegen verbranding en voorkom je vroegtijdige huidveroudering. Het product is gemakkelijk aan te brengen en kan gebruikt worden voor zowel het gezicht als het lichaam.

 

Sunshield medium SPF15

De Sunshield medium SPF15 is een beschermende crème die aloë vera bevat en anti-aging werkt. Deze crème is ideaal voor de herfst en winter, wanneer de zon minder sterk is. De crème is geschikt voor het gezicht en biedt een goede bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

 

Sunshield high SPF25

De Sunshield high SPF25 is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een beschermende crème die niet alleen de huid beschermt tegen schadelijke UV-straling, maar ook anti-aging eigenschappen heeft. Het bevat aloë vera, een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om zijn verzachtende en hydraterende eigenschappen, waardoor het de huid zacht en soepel houdt. Het helpt ook om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de huid er jeugdiger uit te laten zien. Met een SPF25 is deze crème ideaal voor de herfst, winter en lente, wanneer de zon minder intens, maar nog steeds aanwezig is.

 

BB cream SPF15 

De BB cream SPF15 is een veelzijdige crème die niet alleen hydrateert en voedt, maar ook een lichte tint geeft aan de huid. Het bevat macadamia en frambozenolie, die de huid voeden en hydrateren waardoor deze er stralend uitziet. Deze zachte BB cream beschermt tegen schadelijke UV-straling en geeft ook nog eens een mooie glow. Het egaliseert je huid, waardoor het er gladder en egaler uitziet. Dit maakt het ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht product dat zowel een mooie tint als bescherming biedt! Deze hebben we in drie verschillende tinten: Ivory Beige, Golden Honey en Warm Bronze

 

Samen een behandelplan maken? Boek een gratis huidanalyse en dan stellen we samen een behandelplan op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.